Over Goshin


Shotokan Karate-Do Goshin

Over Goshin

Karate-do Goshin is al tientallen jaren de bekendste Shotokan karate-vereniging van Arnhem! Op een eigentijdse wijze leer je traditioneel shotokan-karate, praktische zelfverdediging én, als je dit wilt, wedstrijd-sparring (semi-contact).

De naam van onze vereniging is afkomstig van de term 'Goshin-Jitsu'. Goshin = zelfverdediging en Jitsu = techniek.

Karate-do Goshin is opgericht in de zeventiger jaren en stond toen beter bekend als 'Dojo Oosterbeek'. Vanaf 1986 staat de vereniging onder leiding van Gary Kneefel. Zijn zoon Glenn Kneefel (lid Goshin sinds 1983) heeft de leiding over de vereniging in 2012 overgenomen.

Karate Bond Nederland

Shotokan Karate-do Goshin is aangesloten bij de KBN onder nummer 06-152. Hierdoor kunnen de leden, die ook lid van de KBN zijn, meedoen aan door de KBN georganiseerde en geïnitieerde stages, cursussen, wedstrijden, etc.

Karate-do

'De weg van de lege hand'... Deze japanse vechtkunst is een vorm van zelfverdediging, waarbij gebruik wordt gemaakt van vuist- en beentechnieken en, in een gevorderd stadium, worpen en klemmen. Karate is niet alleen een vechtsport, maar ook een verfijnde manier om lichaam en geest in topconditie te houden. Souplesse, lenigheid, reaktievermogen, explosiviteit, doorzettingsvermogen en kracht zijn belangrijke begrippen bij karate.

Voor iedereen

Iedereen kan trainen bij Shotokan Karate-do Goshin. Jong of oud, man of vrouw. Ook als je nog niet fit of lenig bent. De training is zodanig, dat je na verloop van tijd topfit en lenig zult zijn. Dit verschilt natuurlijk per individu en de één boekt meer vooruitgang dan de ander. Degenen met doorzettingsvermogen komen het verst. Trainen bij Goshin is iets wat een deel van je leven wordt. In de loop der jaren hebben velen hun zwarte band (en hoger) bij ons gehaald. Voor de één is dan de eindstreep gehaald en voor de ander is dat dan het begin van een nieuwe fase. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je alles wat je hebt geleerd, doorgeeft aan de volgende generatie karate-ka's.