start vandaag! Bel Ons
06-54957014
Valckenierstraat 1, 6828 RM Arnhem

Topconditie

Topconditie

Dat je van regelmatige karate-trainingen een topconditie krijgt, dat staat buiten kijf. Een recensie van één van onze leden:

Vanaf de dag dat ik zes jaar werd, ben ik bezig geweest met Japanse vechtkunst. Eerst judo in de dojo van mijn vader en tijdens mijn. Studie in Arnhem ben ik bij Goshin begonnen met karate. Ik was meteen verkocht. Voor mij is karate de ideale uitlaatklep geworden en tegelijkertijd een rustpunt in een druk leven. De fysieke inspanning, gecombineerd met de mentale uitdaging om altijd net iets beter, verder, sneller of harder te gaan dan de vorige keer, zorgt ervoor dat ik continu mijn grenzen verleg.

De trainingen zijn pittig en afwisselend. Een sterke geest, goede techniek en een sterk lichaam zijn de beloning, mits je serieus en regelmatig traint. We hebben absoluut plezier tijdens de trainingen, maar we zijn wel serieus met karate bezig en dat is ook een voorwaarde om verder te komen. Wat me aanspreekt bij de manier waarop Sensei Kneefel lesgeeft is de afwisseling tussen traditioneel karate en praktische toepassing, de ene keer zijn we heel technisch bezig met de basistechnieken, de andere keer zijn we vrij aan het sparren. Tijdens de karatetrainingen komen zowel basistechnieken (kihon), als kata’s (vaste sequenties van technieken in verschillende richtingen) en verschillende vormen van gevechten (kumite) aan de orde. Op zondag is de training vrij, er is dan geen les, maar trainen we samen en leren we van elkaar.

Karate heeft ervoor gezorgd dat ik fysiek fit ben. Ik heb ervan geleerd dat ik altijd meer kan dan ik zelf denk. Er is geen eindpunt, er is altijd meer te leren. Tegelijkertijd is karate voor mij een vorm van geestelijke ontspanning, als ik train ben ik daar met al mijn aandacht bij. Ik heb tussendoor andere sporten gedaan, maar die begonnen me elke keer te vervelen. Karate niet, ik kan me niet herinneren dat ik me er ooit toe heb moeten zetten om te gaan trainen, integendeel, ik kijk elke keer weer uit naar de training.
Frank