start vandaag! Bel Ons
06-54957014
Valckenierstraat 1, 6828 RM Arnhem

Training

De

Training

Onder leiding van Glenn Kneefel wordt drie maal per week getraind. Glenn verzorgt afwisselende en fanatieke trainingen. In elke les zit een duidelijke opbouw. Zowel aan het begin als aan het eind van de training groeten de leden de sensei (trainer). Tevens worden deze momenten gebruikt als een soort meditatiemoment. Na de begroeting volgen de warmingup en de conditietraining, waarbij de sensei benadrukt dat iedereen zijn eigen tempo moet bepalen.

Hierna volgen de karate-oefeningen, welke onder te verdelen zijn in verschillende vormen: De onderdelen zonder tegenstander, Kihon en Kata, waarbinnen de verschillende technieken beoefend worden en de echte vechtsport van man tegen man, Kumite, waar allerlei stoten en trappen toegepast worden. Alle bewegingen zijn beheerst en gecontroleerd.

The ultimate aim of Karate lies not in victory or defeat, but in the perfection of the character of its participants. gishin funakoshi.

Hecht

Teamgevoel

Naast standaard karate worden ook praktische zelfverdedigingstechnieken geoefend, die Goshin-Jitsu genoemd worden (Goshin = zelfverdediging, Jitsu= techniek). Karate wordt individueel beoegend, maar door wijze van training en de goede sfeer ontstaat er een hecht teamgevoel tussen de leden van Goshin.

Het

Examen

De sensei bepaalt wanneer het tijd is voor een lid om een examen af te leggen. Dit zijn de exameneisen per graad (Kyu) om te downloaden: 7e Kyu (geel), 6e Kyu (oranje), 5e Kyu (groen), 4e Kyu (blauw), 3e Kyu (bruin 1), 2e Kyu (bruin 2), 1e Kyu (bruin 3)

lid worden?

Je bent van harte welkom om een keer bij Karate-Do Goshin te komen of mee te trainen. De eerste training is gratis, daarna kost het lidmaatschap 23,50 per maand. In de vakantiemaanden (juli en augustus) hoef je niet te betalen. Als je verder wilt trainen bij Goshin vragen wij jou het inschrijfformulier ingevuld in te leveren. Hieronder kun je het inschrijfformulier downloaden.

Aanmeldformulier Goshin